Red 1 1 0 2
White 0 0 3 3
FILTERS »

THREE GOALS IN THIRD HELP WHITE AVOID U18 CAMP SWEEP

CALGARY, Alta. – Jérémy Roy (Richelieu, Que./Sherbrooke, QMJHL) scored the winner with 3:31 to go, helping White avoid an intrasquad sweep at Canada’s National Men’s Summer Under-18 Team selection camp with a 3-2 victory over Red on Tuesday afternoon.

White trailed 2-0 after two periods before rattling off three goals in the third – one more than it had scored in the first eight periods of camp combined.

Red opened camp with a 6-0 win on Sunday, and made it two in a row with a 3-2 victory Monday night, a game in which White’s goals both came in the final 37 seconds.

Tyler Soy (Surrey, B.C./Victoria, WHL) and Blake Speers (Sault Ste. Marie, Ont./Sault Ste. Marie, OHL) had the other goals for White, which finally took advantage of its scoring chances in the final 20 minutes.

Dylan Strome (Mississauga, Ont./Erie, OHL) and Mitchell Stephens (Peterborough, Ont./Saginaw, OHL) scored for Red.

Strome opened the scoring for the second game in a row late in the first period, finishing off a pretty feed from Mitchell Marner (Thornhill, Ont./London, OHL), and Stephens doubled the lead 6:43 into the second, bursting down the right wing while shorthanded and snapping a shot to the far side past the glove of White goaltender Olivier Tremblay (Chicoutimi, Que./Rimouski, QMJHL).

Twenty minutes from a third-straight loss, White got on the board just 1:16 after the puck dropped to start the third period; Soy took a pass from Jansen Harkins (North Vancouver, B.C./Prince George, WHL), cut to the net and slipped a shot under a sprawling Callum Booth (Montreal, Que./Quebec, QMJHL).

Speers tied it six minutes later, roofing a shot over Booth’s glove from in close after a feed from Nathan Noel (St. John’s, N.L./Saint John, QMJHL).

With overtime looking, Mathew Barzal (Coquitlam, B.C./Seattle, WHL) found Roy creeping in off the blue-line, and the defenceman beat Booth with a quick shot for the game-winner.

White outshot Red 30-14, including 13-4 in the decisive third period.

Nick McBride (Maple Ridge, B.C./Prince Albert, WHL) picked up the win in the White goal, stopping all six shots he faced after taking over for Tremblay, who gave up two goals on eight shots.

Zach Sawchenko (Calgary, Alta./Moose Jaw, WHL) got the start for Red, making 12 saves on as many chances, before giving way to Booth, who stopped 15 of 18.

TROIS BUTS EN TROISIÈME AIDENT LES BLANCS À ÉVITER LE BALAYAGE

CALGARY, Alb. – Jérémy Roy (Richelieu, Qc/Sherbrooke, LHJMQ) a marqué le but gagnant alors qu’il restait 3 min 31 s à jouer dans le match, aidant les Blancs à éviter d’être balayés dans les matchs intraéquipes du camp de sélection de l’équipe nationale masculine estivale des moins de 18 ans du Canada grâce à une victoire de 3-2 sur les Rouges, mardi après-midi.

Les Blancs tiraient de l’arrière 2-0 après deux périodes de jeu avant d’exploser offensivement, marquant trois buts en troisième période – soit un de plus qu’ils avaient marqué au total au cours de leurs huit premières périodes au camp.

Les Rouges ont entrepris le camp avec une victoire de 6-0 dimanche avant de porter leur fiche à 2-0 lundi soir grâce à un gain de 3-2 dans un match où les deux buts des Blancs ont été marqués au cours de 37 dernières secondes.

Tyler Soy (Surrey, C.-B./Victoria, WHL) et Blake Speers (Sault Ste. Marie, Ont./Sault Ste. Marie, OHL) ont inscrit les autres buts des Blancs qui ont enfin profité de leurs occasions de marquer au cours des 20 dernières minutes.

Dylan Strome (Mississauga, Ont./Erie, OHL) et Mitchell Stephens (Peterborough, Ont./Saginaw, OHL) ont fait mouche pour les Rouges.

Strome a ouvert le pointage pour un deuxième match de suite en fin de première période après avoir capté une superbe passe de Mitchell Marner (Thornhill, Ont./London, OHL). Stephens a ensuite doublé l’avance des siens à 6 min 43 s du deuxième tiers lorsqu’il a foncé à l’aile droite en infériorité numérique et décoché un tir du côté éloigné au-delà de la mitaine du gardien de but des Blancs, Olivier Tremblay (Chicoutimi, Qc/Rimouski, LHJMQ).

À 20 minutes d’une troisième défaite consécutive, les Blancs ont enfin noirci la feuille de pointage seulement 1 min 16 s après la mise au jeu initiale du dernier tiers. Soy a capté une passe de Jansen Harkins (North Vancouver, C.-B./Prince George, WHL), s’est dirigé au but, et a décoché un tir qui s’est faufilé sous le gardien Callum Booth (Montréal, Qc/Québec, LHJMQ) étendu sur la glace.

Speers a égalisé le pointage six minutes plus tard, décochant un tir rapproché dans la partie supérieure au-dessus de la mitaine de Booth  après avoir saisi une passe de Nathan Noel (St. John’s, T.-N.-L./Saint John, LHJMQ).

Alors que la prolongation pointait à l’horizon, Mathew Barzal (Coquitlam, C.-B./Seattle, WHL) a aperçu Roy qui s’avançait en zone offensive, quittant son poste à la ligne bleue, et le défenseur a déjoué Booth d’un tir rapide pour compter le but gagnant.

Les Blancs ont dominé les Rouges 30-14 au chapitre des tirs au but, incluant 13-4 au cours de la troisième période.

Nick McBride (Maple Ridge, C.-B./Prince Albert, WHL) a porté la victoire à sa fiche devant le filet des Blancs, bloquant les six tirs qu’il a affrontés après avoir remplacé Tremblay qui a accordé deux buts sur huit tirs.

Zach Sawchenko (Calgary, Alb./Moose Jaw, WHL) a amorcé le match devant le but des Rouges, repoussant 12 tirs sur 12 avant de céder sa place à Booth qui a bloqué 15 tirs sur 18.